Posts

Showing posts from January, 2016

petua kurus cepat...

Image
salam siaran tidak pernah saya membuat posting sebegini petua kurus cepat... kerana apa? sebab memang tak pernah kurus.. dan mana nak datang petuanya...kan
anda boleh terus membaca jangan risau, saya tidak jual sebarang produk ini bukan gimik dan bukan juga iklan ini perkongsian...
tapi buat julung kalinya saya dah kurus! selepas 35 tahun hidup baru baru inilah raaaamai tegur saya kurus walaupun saya tidak on diet pelik kan saya sendiri pun pelik...heheh
seperti wanita lain tipulah kalau saya tak beauty conscious tambahan dah menghampiri 4 series memang ada inisiatif untuk menjadi sihat sebenarnya nk sihat,,perlu berat badan ideal bukanlah nak kurus semata
saya pernah try macam-macam cara nak kurus lah pendek cerita tapi tak pernah kurus.. saya bukanlah gemuk cuma berat badan tidak seimbang dengan ketinggian saya yang 153cm sampaikan nk putus asa dan pasrahlah kiranya redho and live life spt biasa... sehinggalah.....
ok tak sabar dah nak tahu rahsia ye ramai yang jumpa saya dan personally tanya
"...hang buat apa n…

Cinta Kerak Nasi

Image
salam siaran lama tidak menyapu sawang di laman ini hari ini ada coretan dari hati ceritanya begini...
saya orang Langkawi.... mengimbau kenangan tentang Mahsuri satu ketika dulu khabarnya ibu Mahsuri memakan kerak nasi yang dipinggirkan  ... warga petani memanglah sinonim dengan pondok di tepi sawah ni ..si ibu lantas mengambil dan menjamahnya.. dek kemurnian hati si ibu itulah maka dikatakan beliau melahirkan zuriat secantik dan  seindah Mahsuri...alkisahhhh murni kenapa...? iyelah,,kerak nasik tu kan keras,  jarang-jarang orang memakannya jadi,,,sangat murnilah kiranya bila mencemar duli  menjamah makanan sebegitu bukan....
tika kecil dulu-dulu selalu nampak orang tua-tua menjamah kerak nasi lembut  dengan kuah kari panas perghhhh...mengancam kata mereka seingat saya juga.. bonda pernah buat sesuatu seakan keropok.. juga dari kepingan kerak nasi sangat sedap bila digoreng dan dimakan anak-anak saya tidaklah dapat merasa  keropok kerak nasik yang sedap itu bukan apa..kepakaran membuatnya tidak saya cedok dari…