Posts

Showing posts from August, 2015

Hilangkah Rasa....

Image
Baby saya warded semingu kerana pneumonia Kehidupan rutin saya seakan freeze belaka Sebab saya sendiri terkurung di wad sebab baby per;u di jaga Saat ini ada cabaran yang ada…. Sejak warded saya sedar segala
Keluarga adalah segalanya Sebab hanya keluarga yang selalu di sisi… bertanya khabar hari=hari Sangatlah betul,,,hubungan darah ini adalah anugerah Kita tak memilih untuk sesiapa untuk sedarah Tapi ALLAH yg tetapkan…dan pasti besarnya hikmah Dan sangatlah rasa terharu dan bertuah punya family yang sangat mengimarah… kadang kita rasa so=so je dengan saudara sedarah tapi bila susah,,,kita berpaut pada mereka jugalah ibarat air dicncang takkan putus punyalah….
Kerja takkan habis, ,,, Ia akan datang dan datang Tak kira apa yang menghalang Saya sedar komitmen kerja adalah kedua Family saya yang pertama Biarlah berlaku apa jua Family paling utama Sebab kerja takkan bawa kita ke mana Kepuasan kerja,,,pangkat dan nama Semua itu dunia…. Mungkin keikhlasan kerja, amanah yang Allah kira dan beri pahala
Kawan dan setiaka…

lagenda puding triffle...

Image
* kredit kepada pemilik ilustrasi, saya google untuk tunjuk variety =)

syawal tiba lagi Jentayu residence anjurkan lagi jamuan raya dengan menu wajib disediakan dan menu potluck dialukan
apa lagi saya keluarkan resepi agung lagi lagenda trifffle pudding apa yang lagendanya puding ini? ia adalah antara dessert yang amat digemari dan digilai dulu dan kini..

theres no rules nk jadikan pudding triffle ni apa yang pasti ia mesti berlayer/berlapis tu yg nampak cantik tambah diletak dalam bekas transparent tak kiralah nak layer berapa lapis pun dgn gunakan apa saja bahan sperti buah, buah segar, jelly, kek dan macam-macam dengan perasa pelbagai dari coklat, sirap, berries dan macam-macam lagi.. boleh aja

yang pasti... originalnya pasti ada swiss roll cake + pudding kastad + lapisan buah campur + jelly ikutlah nak layer yang mana dulu...asal bahagia ;)
saya buat yang mudah je.. lapisan paling bawah adalah swiss roll cake pandan bg yg rajin...from the scratch dibuatnya kek saya beli yang dah siap je...potomg dan susun ka…