Posts

Showing posts from July, 2015

becintanya puasa 6 syawal

Image
sungguh be.cinta nak puasa 6 kenapa? sesiapa yang biasa puasa 6 syawal mesti setuju dengan saya puasa 6 syawal lebih thrill sebab...puasa Ramadhan,,,majoriti orang sekeliling berpuasa dan disekeliling juga sistemnya support orang berpuasa ...dengan bazaarnya ...dengan juadahnya ...dan yang paling ditunggu ..azan maghribnya >-<
tapi puasa 6 syawal majoriti orang sekeliling tidak puasa anda seorg/atau ada sorang dua saja yang puasa  itupun diam-diam disekeliling,,,sistemnya juga sudah tidak puasa dengan breakfast lunch dinernya rumah terbukanya.. juadah rayanya rendang ketupatnya... aduh...mana lagi orang kisah azan maghrib dik....
memang thrill habis puasa 6 syawal ni dugaannya lebih hebat kadang dalam menahan diri tu ...boleh terlupa sebab sekeliling dah tak puasa... ahhh rezekilah tu....
becintalah...bertabahlah....gigihlah berpuasa... kerana........

مَنْ صَامَ رَمَضَانَ ثُمَّ أَتْبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍ، كَانَ كَصِيَامِ الدَّهْرِ “Barang siapa yang melaksanakan puasa Ramadan, kemudian dia ikuti dengan…

bertemu LaitulQadar....

Image
salam Syawal  minal aidil wal faizin.. lama tidak bersiaran sepanjang Ramadhan langsung tiada posting adakah sibuk beribadah Rose??....
sangat diakui Ramadhan kali ini saya sibuk dengan segala urusan duniawi alla kulli hal..alhamdulillah nikmat Ramadhan dapat juga diizinNya cuma ibadah tidaklah juga berganda bolehla asal ada dari tiada
tika ini juga jiwa saya berperang di anatara mahu bercerita atau menyambung kerja yang bertimbun selepas cuti raya ayuh kita cerita untuk sama-sama mengambil manfaat
 saya yakin tajuk posting saya mengundang kontroversi sebenarnya bukanlah saya yang bertemu lailatulqadar tetapi bonda saya... bonda saya pun asalnya tidak mengatakan bahawa beliau telah bertemu namun dari pengalaman beliau saya simpulkan bonda telah ketemu lailatuqadar itu
mohon ambil tulisan saya ini sebagai usrah sebagai motivasi iman, motivasi ibadah sebenarnya saya rasa berbelah bagi rasa malu pun ada mahu bercerita perihal aib diri namun..biarlah kita ambil iktibar dan muhasabah bersama
saya mungkin tak pasti ten…