Posts

Showing posts from April, 2015

the best homestay in Langkawi $160*

Image
We are a very fast selling Langkawi Homestay, First come first serve basis, book now!!
tel/whatsapp 
Raziff 012-310 6096  Rose 012-331 3020
" homestay best! lengkap dan selesa. overall, best and better than staying at hotel,  will surely come again" 
Mr. Hakimi 17-19 April 2015



work your love!!!

Image
fokus hari ini hilang dek appointment dengan technician  katanya mahu hadir selepas lunch skarang dah pukul dua okey..lepas lunch lah sangat sungguh vague waktu temujanjinya ya tak apalah dah namanya orang berjanji... tunguu sajalahhhh
tunggu punya tunggu punya tunggu 330! ada panggilan masuk puan ada di pejabat ya?? tanya suara di hujung talian adaaaaa.....jawab saya sepatah agak nampak kurang mesranya di situ terselit sedikit lega walaubagaimanapun sebab penantian bakal berakhir
technician datang apa masalahnya puan ha extention saya ni..boleh call out tapi bila call in xde ringging dah lama saya tak menerima panggilan masuk ada sedikit nada gurau saya di situ (macam sinikal saja..iyakah bergurau...eem)
ooooh terbakar kot katanya emmmm encik cuba tgk2kanlah
...................ok dah bunyi salah nombor extention puan ni aik?bukankah telah lama saya menggunakan nombor extention itu??? masakan salah kok? sebenarnya nombornya...... oklah saya tak tercapai nak fikir lebih2 asal masalah dah selesai...ALHAMDULILLAH
terima…

The Anger Diet...

Image
....saya menjalankan bisness homestay di langkawi dinamakan BV LANGKAWI HOMESTAY PANTAI CENANG secara kecil kecilan. boleh dikatakan ini adalah family bisness. abah dan bonda di Langkawi bantu kami untuk jadi care taker kepada homestay kami nan satu ini memandangkan kami berada jauh di kolumpo. kami buat marketing dan reservation, abah dan bonda terima tetamu dan urusan selebihnya di langkawi.
kadang di tengah malam bonda telefon mengadu hal guess yang check in kurang budi bahasa. iyelah,,,orang tua. expectation mereka pada golongan muda mestilah tinggi. tapi guest kadang sebab seringgit dua sanggup bergaduh dengan bonda dan abah. mana budi bahasa kita ???
akhir-akhir ini saya nampak bonda lebih menonjolkan sifat possessive beliau. bonda agaknya dah jadi over involve dengan homestay kami. iyelah,, dia yang tahu selok belok homestay di sana, mestilah ada jiwa pada homestay tu...betul tak...
saya boleh paham, kadang saya balik kampung tengok homestay, rasa possessive itu datang. sebab seti…