bufday, due dan road block :)

 
azlitamasammanis

30 Sept 2012.. seawal pagi sebegini
saya dan suami dah hantar anak-anak ke rumah makcik 
sementara check in di ward untuk bersalin..anak ke 3

selepas maghrib semalam, contraction dah mula dan kerap dan kerap
lagi dan lagi..
encik suami teman di bilik persediaan 
dan pukul 10 disorong masuk labour room

sejam kemudian Ain Rania lahir dengan selamat
hari ini..30 Sept 2013
saat itu kembali lagi

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 2 TAHUN
ANAKANDA AIN RANIA
MOGA MENJADI ANAK SOLEHAH
CEMERLANG DUNIA AKHIRAT...AMIN!

30 sept 2014...8pagi
saya di O&G
check up minggu ke 40
untuk baby ke 4
adik Rania...:)
adakah mereka bakal berkongsi tarikh lahir???
mungkin tidak.....

sebab baby masih selesa di dalam
dengan berat estimate 3.4 kg!
doktor Faz beri lagi satu tarikh minggu depan...finale..!8 Oktober 2014

macam suspen pulak kali ni
tidur malam termimpi mimpi

encik suami datang O & G lepas habis saya check up
instead doc. siap cerita bab pegi makan angin di Indonesia :)
teman encik suami makan
sebab saya dah makan awal awal tadi :)

kesian jugak buat dia tertunggu-tunggu
nak out station pun teragak-agak
saat saya menunggu hari

kesian dia tak tidur malam
sangkakan saya sakit nak bersalin
dia kadang terbangun dan tanya saya
ok ke...????

Ya Allah
anugerahkanlah dia syurga
untuk kebaikkanya itu...amin

kami split 2 kereta
saat saya memandu nampak road block mengarahkan saya ke tepi
saya ikut tanpa bantah
dalam hati
apa-apa sajalah
tapi dah agak,,mesti sebab saya tak fasten seat belt
(time preggy memang saya jarang pakai..
sebab perasaan nya bagai tercekik...hanya org pregnant saja tahu perasaan istimewa ini)

encik polis baju putih minta saya keluarkan lesen
saat saya capai handbag dengan pasrah dan redho
...dia sopan bertanya

maaf kak saya tanya..
akak mengandung ke???

saya jawab ye sepatah
lantas cepat dia angkat tangan 
lorongkan saya untuk beredar!
SubhanAllah!!!

terima kasih banyak ucap mulut saya tanpa sedar
dan tergelak kecil saya
sedang hati yang paling dalam
dah sujud bersyukur!

Moga Allah anugerahkan kamu syurga encik
di atas kemurnian dan belas ihsan kamu...amin

dan saya capai hp..kol encik suami
(pakai hand-free...mode insaf kene tahan road block:)
melaporkan miracle yang Allah bagi pagi ini pada saya..

moga Miracle Allah yang Maha hebat ini berterusan
dan sesungguhnya...

Allah Maha Besar, Maha Hebat, Maha Mengetahui..

saya ingat kata-kata santai seorang sahabat..

kita kena yakin dengan perkara Aqidah ini..
serahkanlah padaNya...:)
InsyaAllah
banyak perkara hebat bakal berlaku!

salam 30 Sept 2014




Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..