Posts

Showing posts from April, 2014

bulan terbelah...

Image
massa... terlalu banyak benda dan perkara yang kita anggap pelik akhir-akhir ini dari perkara tak nampak hinggalah kepada yang hilang syukur.. kita masih diperlihatkan dengan mata hati bak kata orang psychology "seeing is believing.."
manusia, bila tak nampak semuanya takde bukti semuanya resah gelisah... nak jugak bukti
sedang Allah telah beri banyak petunjuk justeru.. teruslah berdoa moga Allah mencurahkan kita iman yang kental diturunkan hidayah yang singgah kuat di hati
berikut adalah sedikit hidayah yang Allah beri bagi memperlihatkan ZatNya.. Mukjizat SAW bagi mereka yang terlalu inginkan bukti zahir...
mode: sangat insaf dan bersyukur
Kajian ilmiah oleh astronot NASA menemukan bahwa seketika dulu bulan pernah terbelah dua. Penelitian ini dilakukan ketika gambar-gambar yang direkam oleh satelit dan teleskop menunjukkan terdapat garis rekahan pada bulan. NASA telah mengirim 3 angkasawanya untuk penelitian yang lebih rinci tentang bulan. Setelah mereka melakukan penelitian, kesimpulannya,

mengenang sandwich...

Image
di atas adalah imej tipikal yang ada di otak saya bila sebut sandwich
lately tekak macam teringin je benda ni..
terbayang roti segar
dengan potongan sayuran dan daging serta sos segar...
hinggakan saya sanggup beli daging cincang
buat sendiri daging tu..
sanggup beli tomato jugak salad segar
demi memuaskan tekak yang teringin

mengenang kembali sandwich
saya mula kenal perkataan sandwich di sekolah rendah
saya budak kampung, sekolah kampung
mana pernah dengar sandwich..makan jauh sekali

teacher saya beretnik cina
buat cloze passage gitu
yang fill in the blank tu
ceritanya tentang piknik di pantai
adalah sekawan perkataan yang perlu diisi
saya salah isi perkataan sandwich pada tempat yang tak sepatutnya
teacher saya bila pulangkan kertas jawapan
dia perli saya...

'''....takkan sandwich pun awak tak tahu?"
saya geleng kepala
hatta satu kelas pun sama tak tahu
punyalah kampung katakan

sandwich pun tak pernah dengar..?kesian...
kata teacher saya lg
sebagai budak, saya dapat rasakan yang teacher say…