Posts

Showing posts from February, 2014

D.E.M.I

Image
selamat jalan sayangku sony ericson s302 yang telah lama berkhidmat hingga nazak jatuh..pecah tukar bateri hingga tidak bernyawa lagi
selamat datang lenovo A850 kalau tak kerana syangku itu nazak dan dunia telah demand dengan segalanya smart gagahi juga tukar telefon baru dah boleh wassapps....!
guest BV homestay pun selalu juga tanya ,,,ada wassapps tak??? demi semua ini..nah....harap bermanfaat....

for speed RSVP wassaps us at 6012-310 6096, 6012-331 3020

The BV-Langkawi Homestay is located in Pantai Cenang, a 15-minute drive from Kuah Town. The homestay offers 2 and 4 Room homestay type.

air-conditioned master bedroom homestay is equipped with a rubine water heater, colour TV and ironing facilities. A separate kitchenette comes with a fridge, rice cooker, multi cooker and coffee/tea maker.

The BV homestay  offers a beautiful country view, Spacious parking area and fresh breezes. 

Langkawi International Airport, Langkawi Morac-go kart, Helicopter rides and Beach activities are available at Ju…

Al-Kahfi ayat 60-82

Image
AL-KAHFI: 60-82

Dan (ingatkanlah peristiwa) ketika Nabi Musa berkata kepada temannya: "Aku tidak akan berhenti berjalan sehingga aku sampai di tempat pertemuan dua laut itu atau aku berjalan terus bertahun-tahun".

Maka apabila mereka berdua sampai ke tempat pertemuan dua laut itu, lupalah mereka akan hal ikan mereka, lalu ikan itu menggelunsur menempuh jalannya di laut, yang merupakan lorong di bawah tanah.

Setelah mereka melampaui (tempat itu), berkatalah Nabi Musa kepada temannya: "Bawalah makan tengah hari kita sebenarnya kita telah mengalami penat lelah dalam perjalanan kita ini".

Temannya berkata: "Tahukah apa yang telah terjadi ketika kita berehat di batu besar itu? Sebenarnya aku lupakan hal ikan itu; dan tiadalah yang menyebabkan aku lupa daripada menyebutkan halnya kepadamu melainkan Syaitan; dan ikan itu telah menggelunsur menempuh jalannya di laut, dengan cara yang menakjubkan".

Nabi Musa berkata: "Itulah yang kita kehendaki "…

Hadiah Allah secara Pukal!

Image
sujud kepada Allah
syukur kepadaNya
selawat dan salam pada baginda SAW

sungguh!
kekuatan mukmin ialah doa
kadang terdetik..
aku minta 1...2...3...4
memberikah Dia!?

kita adalah hamba
hamba yang lemah
Dia Maha pengasih, Maha Penyayang
Maha segalanya
mohonlah padaNya
nescaya Dia kurniakan
Bersangka baiklah denganNya
jangan berputus harap..

"Dan Tuhan kamu berfirman: Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu."Surah Ghaafir ayat 60

kala suka duka
Dialah tempah curahan doa
saya terkumat kamit berdoa setiap kali
kadang iblis membisik
buat apa doa?
macam lah boleh dapat!
hati saya tak endah
walau kadang hati kecil ada terdetik, terhasut..almaklum manusia
tambah bila kurnia Allah lambat tiba
saya jadi tak sabar!

terus tersedar
kembali berdoa
dan saat jiwa kecewa hampir tiba
Dia kurniakan permintaan secara pukal!!!
1...2...3....4...dikurnia serentak!
oooooh itukah formulaMu ya Allah!

maha suci Allah!!
sungguh luas kasihMu ya Allah
Redhokanlah kehidupan kami
dengan rahmatmu sentiasa ya Allah

be…

Pencuri mood...

Image
Cuti cuti Malaysia Siapa yang tak suka cuti angkat tangan Rata rata orang akan happy bila cuti kan Bila penat bekerja during week days.. Kita akan rehat bila weekends
Lama tak bercuti Kadang dapat cuti, memang enjoy ... Dan merehatkan 
Spend masa di rumah Siapkan never ending house chores Tengok anak anak depan mata Masak dan makan ramai ramai Alangkah indahnya...
Tapi kadang cuti ni jadi pencuri jugak Sebab tu ada istilah monday blues Sebab tak puas cuti weekend  So Isnin jadi mangsa  Mood tak de Kerja slot Produktiviti rendah
Tapi bila berkobar keja hari Jumaat Keje banyak Rasa macam tak nak cuti pulak Sebab bila cuti Keje jadi penting.. Nanti kepala jadi pening
Penangan CNY Lambatnya mood dtg Sebab masih dlm mood limau manis
Alahai encik mood Besar peranan encik mood ye Apa pun kena ada mood
Jom, jaga mood kita Supaya stabil sentiasa Yeay...
Ilustrasi daripada emilatopia...