Posts

Showing posts from October, 2013

bila student mengumpat kita di blog...

Image
petang itu, its happen that saya tetiba googgling on something, tetiba ternampak satu gambar saya dengan students/ lebih tepat mentee saya. gambar tu adalah dari salah satu pertemuan mentoring di kuis. lebih tepat lagi, pertemuan yang mentee saya akhirnya jadikan ia bufday surprise party...image yang saya tengok di google itu membawa saya ke site yang miliki image tersebut...oooo ada posting blog rupanya...
tentang surprise itu saya maklum dan hargai, namun bila baca posting itu yang elaborate terperinci tentang pandangan students tentang saya, barulah saya tahu,,, rupanya students pandang saya ni garang ek....kakakakkah...YES! berjaya!
kalaulah mereka tahu, itu hanyalah personaliti seorang penyarah yang sangat tipikal. garang, rigid, panctual dan sebagainya. hakikatnya, itu hanya untuk tujuan pengajaran dan pembelajaran sahaja. pastinya pensyarah akan serius bila masuk kelas, betul tak? baru kena pada tempatnya..dan yes, itu adalah personaliti saya. tapi dalam kehidupan harian, saya le…

Ramai tak faham hakikat bertunang...

Image
Ramai yang jahil hakikat bertunang saya terpanggil untuk paste artikel kegemaran saya ini yang sangat menarik apabila terpandang selebriti yang mengumumkan pertunangan mereka di media. sang gadis manis bertudung. saya tumpang gembira, namun bila selak helaian akhbar, nampak gambar sang jejaka sudah memegang belakang badan dan tangan sang gadis yang baru diumumkan akan ditunangi dan dikahwininya...emmmm alahai, sila ambil sebagai renungan Ahmad Baei Jaafar Bertunang hakikatnya satu perjanjian persetujuan untuk berkahwin. Apabila kedua-dua belah pihak bersetuju maka satu tanda ikatan dimaterai bersama. Sebagai tanda ikatan pihak lelaki dan perempuan akan saling menyarungkan cincin pertunangan dan ada juga yang memberikan hadiah lain.  Pada pandangan anda, apakah dengan persetujuan ini, sudah ada ikatan rasmi? Atau apakah hubungan mereka sudah semakin bebas? Bagi memudahkan kita memahami stuasi ini, suka saya membandingkan pertunangan dengan “booking kereta” sewaktu kita bersetuju unt…

sang adiwira ku sayang...

Image
adiwira dan ikon katun memang sudah menjadi idaman budak-budak dan mak budak untuk excited bergambar. yang lucu, biasanya karekter adiwira ni nampak kat tv, tiba-tiba besar gergasi depan mata, cik surayya yang eksen sokmo itu pun takutlah....terkial-kial kena pujuk suruh bergambar..kata terra...hehehhe
ni antara gambar yang ada iman dan surayya bergambar dengan UPIN IPIN,  BOBOBOY, YAYA N LITTLE ROBOT










Entri jameela...

Image
ini bukan nama program TV ye,,entri jameela tu slot docu bual bicara remaja muslimah gitu. tapi entri jameela sy ni ialah entri yang cantik . apa yang cantik ? umumnya yang cantik ialah bunga dan sang puteri yang digambarkan cantik kan..so entri ni ialah entri terlewat tentang bunga dan puteri iaitu lawatan puteri-puteri saya ke FLORIA 2013 sedikit masa lalu...
sebenarnya banyak gambar yang di capture tersimpan tanpa sempat buat entri, sya gagahi juga buat entri tentang floria ni sebab sayang gambar-gambarnya cantik, segar dan layan...