masuk tv al hijrah...part 3


sapa kata tak berdabar nak masuk tv
saya ni mmg camera shy
nak bergambar pun malu
ambik gambar orang takpe

tu kadang kat fb atau blog pun
jaaaaaarang sy disclose gambar sendiri
segan...
tapi tup2 masuk tv ek
macam obvious pulak
pagi jumaat tu sofie kol lagi
encik suami yang angkat while im away somewhere in the house....ehem
encik suami kata sofie tv hijrah yg kol
dia minta kol atau sms balik

aik....saya pelik
hati macam sedikit berbunga
adakah????

saya mesej sofie...
sofie terus balas bagitau nak jemput jadi guest
live! di slot assalamualaikum tv hijrah
wah....
masin mulut saya, dan sofie memang tepati janjinya

sofie kata akan emel saya soalannya...
so that saya bolehlah prepare...kan
ahad tu encik suami ajak jalan-jalan ke melaka
bawa anak-anak ke zoo melaka, best...

ibaratnya, badan je yg berjalan
hati dah tak keruan
sambil2 saya note sikit talking point
yelah kan..bukannya sesi forum yg perlu sy cakap panjang pun
appearance pun mungkin dalam 5-10 minit je
tapi tak bermakna tiada persediaan perlu dibuat...

balik dari melaka
saya tidurkan budak2 awal
awal pagi dah bangun sebab encik suami kata kul 7 dah kene gerak
terima kasih pd encik suami dan anak-anak
bagi moral support hingga ke set 

sampai tv alhijrah..
aman damai je sebab hari malaysia, cuti umum
nak kata bagusnya stesen tv ni
pak guard dia pun best
bagi direction mudah dan saya kol sofie bile sampai

sofie yang manis tu sambut kami sekeluarga
dengan sarapan mee goreng, puding laici dan teh o panas
ok la kan?


kat bilik menunggu, dah ramai guest lain yg sampai sebelum saya
saya on time okey, 8.30pg
sofie bagitau blok saya lewat, at 1030 gitu
so saya makan2 dulu,

sempat juga kidnap irma hasmie yang dah nak balik
ajak dia bergambar...
tinggi lampai ye irma ni...cantik manis pulak tu
anak-anak saya pun pulun snap sana sini



stesen tv hijrah ni cumil rupanya
stafnya pun suwit dan baik hati
semua urusan mudah..dah kita rasa sangat dihargai

sofie ajak saya touch up

uih
dah lama tak mekup ni..kawin dulu2 je sy mekup
jurumekup minta izin untuk mekap tebal sikit
katanya sebab blok saya at 1030 tu ramai viewer..pulak...


dibawa masuk set
en.amin dan amy pengacara dah sedia tunggu
mereka baik, ramah dan mesra
cameraman pun muda belia dan tulusssss

propnya mudah dan praktikal
walau gundah dan gubra,,saya masih rasa terkawal
memang nak tercabut jantung rasanya
tapi saya cuba cool down
cuba sangat kuat untuk senyum...heee
tah apalah jadi bila on air nanti...huuu

saya tak fikir apa-apa dah
en.amin tanya saya jawab seadanya
amy tanya pun saya cuba jawab
tapi memang macam nak tersasul..

komen saya terima dari family ada yang kata saya kaku
terima kasih atas komen ikhlas
saya anggap itu komen membina

tapi memang kaku dan kontrol ayu!
heh...tak percaya? cubalah!
tak cuba tak tau..
Allah je yang tau....apa perasaan time tu


above all,,saya ambil ni sebagai pengalaman amat berharga
kenangan seumur hidup
paling tidak,,penah juga merasa masuk tv, ye tak?
..........................



salam roselangkawi dari tvalhijrah..assalamualaikum...
@
langkawi blaque villa (homestay)

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..