Homestay Langkawi: Harga RENDAH sepanjang tahun!
Umum mengetahui bahawa trend rate percutian akan mendadak naik pada musim-musim puncak. Keadaan ini adalah normal di mana-mana tempat percutian begitu juga di Langkawi. Diistilahkan musim-musim puncak ini sebagai musim-musim seperti low season, peak season dan super peak. Peak season biasanya pada musim cuti-sekolah dan cuti umum, super peak pula diistilahkan bilamana cuti umum berada dalam cuti sekolah! Nah, ketika ini memang rate super peak dikenakan, biasanya agak lebih 30-50% daripada rate asal.


Untuk rate homestay sekadar pengamatan saya, rate biasa adalah di antara RM180-RM250 bergantung kepada jenis dan fasiliti homestay. Kadar/rate ini akan menaik menjadi RM200-RM300 bergantung kepada musim. Anda boleh buat pemerhatian terhadap kadar-kadar dinyatakan untuk kepastian.


RM150 untuk homestay semi-D setingkat dengan seunit 2 bilik dan 2 bilik air beserta fasiliti berwajar adalah murah bukan? tambahan pula, bilik tidur utama berhawa dingin dengan Hall rumah yang luas beserta pemandangan kampung yang menarik. Kawasan letak kereta juga luas dan tidak terhad!


Saya kira, hanya Blaque VillaHomestay yang menawarkan rate sebegini. Tambah istimewa, rate ini adalah flat sepanjang tahun!tidak mengira low, peak hatta super peak season sekalipun!justeru, siapa cepat buat reservation, dia akan dapat!lebih-dan-lebih istimewa lagi, rate Blaque Villa Homestay adalah masih negotiable untuk penginapan lebih 3 malam! Menarik bukan? Kami juga boleh bantu anda untuk urusan pengangkutan dan aktiviti tour jika memerlukan..


Blaque Villa Homestay, homestay langkawi dengan harga RENDAH sepanjang tahun. Selamat bercuti!          Langkawi Blaque Villa HomeStay
Welcome to Langkawi Blaque Villa HomeStay. It is strategically located in the radius of Cenang Beach, Langkawi. Surrounded by paddy fields, airport/MIEC, beaches and tourist hot spots, to make everything you need closed to you. We have 2 and 4 room homestay for your convenience +6012-310 6096, +6012-331 3020, bvlangkawi@gmail.com

Blaque Villa HomeStay Type

BV Type
Bed Type
Peak Season
Low Season
Extra mattress
Discount!> 2 nights
2 room
Double bed
X 2
150
150

No charge
(2 sets)
With Deposit
300
Full paid
280
4 room
Double bed
 X 4
300
300

600

560

Info/booking/reservation: +6012-310 6096, +6012-331 3020  email: bvlangkawi@gmail.com
 

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..