Masalah Barisan



http://irmadilondon.blogspotcom/

(kisah barisan ni tiada kena mengena dengan PRU 13 yang sedang hangat!)
 
Nak diikutkan dan 3 minggu saya berurusan di sini

Minggu pertama datang isi borang

Minggu kedua datang kutip bahan yang diisi borang dulu

Encik suami yang temankan..

Borang dah diserah minggu lepas, datang hari ni masih belum siap

Saya adukan di barisan ini

Saya diminta tunggu..

Tak sampai 10 minit bahan dah siap

Jadi apa barang saya tunggu lebih seminggu untuk urusan yang boleh selesai dalam 10 minit?

Tak faham kan?

Tapi takpe,sabar je banyak

Lepas dapat bahan, saya buat urusan di barisan pejabat lain pula

Di sana urusan amat cepat, barisannya pun tak menyakitkan hati

Setelah selesai, encik suami bawa lagi saya ke barisan yang mula tadi

Dimaklumkan urusan dah selesai, saya hanya perlu proceed di laman web pulak

Seminggu berlalu, urusan web di blok!

Saya telefon,,,samada tak berangkat atau engage memanjang

Aduh…kena mengadap lagi barisan itu

Minggu ini saya datang lagi

Barisan itu sudah mula panjang mencecah pintu masuk

Saya beratur ikut giliran..

Depan saya student international Master

Lama juga dia berurusan akhirnya giliran saya tiba

Selepas saya maklum dan explain, saya diminta check online selepas tengahari pulak

Yang tak bestnya ada ayat tambahan, ,cepat sikit ye, barisan dan panjang!

Eh double standard la dia ni

Tadi mamat foreigner tu bukan main elok awak layan

Barisan panjang,,masalah saya ke?

Saya pun beratur untuk giliran ok…

Pihak awak yang patutnya buat sesuatu untuk barisan panjang itu

Jika masalah saya diselesaikan 3 minggu lepas, takdelah saya berbaris panjang di barisan ni

Tak nak saya sertai barisan ni!

Moralnya, jika bertugas di front liner, muka kena manis, budi bahasa kena kuat, psiko-sosial kena power.

Jangan pulak menambah masalah yang sendiri anda buat dan meletakkan salah pada orang yang setia dibarisan…




          Langkawi Blaque Villa HomeStay
Welcome to Langkawi Blaque Villa HomeStay. It is strategically located in the radius of Cenang Beach, Langkawi. Surrounded by paddy fields, airport/MIEC, beaches and tourist hot spots, to make everything you need closed to you. We have 2 and 4 room homestay for your convenience +6012-310 6096, +6012-331 3020, bvlangkawi@gmail.com

Blaque Villa HomeStay Type
BV Type
Bed Type
Peak Season
Low Season
Extra mattress
Discount!> 2 nights
2 room
Double bed
X 2
150
150

No charge
(2 sets)
With Deposit
300
Full paid
280
4 room
Double bed
 X 4
300
300

600

560

Info/booking/reservation: +6012-310 6096, +6012-331 3020  email: bvlangkawi@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..