Me, Myself And Iman:Memancing Langkawi V1.0


@ blaque villa langkawi

Tok dan tokwan nak pi mengail!(memancing)
Hangpa nak ikut dak?
Pelawa tok wan pada kami

Tok dan tokwan sejak bersara ni
Memang hobi pi mengail
Sekitar pulau Rebak, Selat Senari dan  Tanah Merah
Kerapu memang menjadi santapan kail
Di rumah kami memang tak putus makan ikan fresh
Dan tok dah tambah 3 fridge untuk store ikan pancingan
Nak jual tak berbaloi ..kata tok
Baik makan sendiri
Nak harap makan ikan fresh kat pasar
..belum tentu lagi

Berbalik kepada pelawaan mengail
Terus terpikir..
Pegi memancing?
Alamak, laut…
Bukanlah fobia
Tapi ingatkan air yang dalam tu..
Phewww seriau!

Yang sebenarnya…
tak pandai berenang!
Huuuuuu
Dan time budak-budak dulu pernah hampir lemas di kolam ikan
Hahahah tu yang semacam je dengan air tu (kira fobia la tu kan..)

bersambung........

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..