Never Judge A Book...


Salam Syawal
moga dirahmati selalu hendaknya
dalam fatrah menanti hari (terminologi orang pregnant menunggu due date)
Syawal tidaklah selincah disangka

berpuasa Ramadhan jangkanya penuh
tapi dah terdemam kuat pulak
saya berbuka dan minum untuk turunkan suhu badan
risau otang dalam diam tak bergerak
Alhamdulillah..tinggal puasa Ramadhan sehari
kena ganti ni...sementara 6 Oktober menjengah

kalau bukan kerana turn kampung halaman
dan dah dekat setahun beli tiket tambang murah air Asia
mungkin saya pilih untuk tidak balik kampung
dek kemengahan melanda

Alhamdulillah
balik kampung juga
bonda siapkan semuanya
bersembahyang raya juga
dalam kepanasan orang menanti hari
sabar saja..

bila due?
kadang soalan menerjah
dah dekat, saya sedang tunggu hari...

taklah besar perut awak!
menerjah lagi komen
emmm saya jawab
itu bukan ukurannya....
yang utama, baby saya sihat Alhamdulillah
dan saya yang merasa pengalamannya..
takkan mengukur kemengandungan orang dengan  melihat perut je?

taklah marah
sekadar mengupas situasi dari pengalaman
kelakar juga kan
sebab tulah orang kg cakap..
never judge a book by its cover...

jangan hanya memandang luaran...
cubalah cakap pada ibu mengandung..
moga anda selamat mengandung, melahirkan dan membesarkan
kan sedap bunyainya
dan lega telinga mendengar...


doakan saya ya..
terima kasih

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ya Allah jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang bisa menyembuhkan, tiada obat kecuali obatMu yang tidak akan membawa penyakit
 
Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanmu
Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat

 
Ya Allah jadikanlah dia orang yang sehat, sempurna, punya akal, cerdas, alim mau mengamalkan ilmunya.

 
Ya Allah berilah dia umur panjang, badan sehat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik guna untuk membaca hadist dan Al qur'an dengan mendapat berkahnya nabi Muhammad SAW

 
Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam.
sumber
 best regards
roselangkawi@langkawi belak villa kg stay


Comments

  1. salam alaik..nice entry, and nice blog juga.. nk tnya, camne buat blog jadi template page by page camni yer?? ^^

    ReplyDelete
  2. salam alaik, syukran, senang je, tengok kat dashboard, tukar kpd dynamic view, memang dah ready made.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..