Tempahan Pra-Ramadhan


sayu hati jugak..
rasa macam Ramadhan tahun lalu baru saja berlalu
bila Israk Mikraj menjelma
hati dah mula syahdu
oh...Ramadhan dah dekat

moga Allah panjangkan usia untuk kita lalui Ramadhan kali ini
mengutip rahmah dan hidayah
mula tengok iklan berbuka di media
iklan buah kurma
dan iklan raya!
huh! cekap!

ada tempahan baju raya dah ditutup!
lagi cekap!

kak!
ada adikku memberikan text mesej
nape dik..
walau awal lagi, sebab biasanya akak kan jual benda ni time pose dan raya
ok,,
apa halnya
pasal biskut kacang timur tengah yang sedap tula..

ooooooo kata saya
peanut barley biscuit...
nape dik?
saya nak tempah awal boleh kak?

oh...boleh apa salahnya
stok biskut ni pun memang sepanjang tahun
cuma akak promo lebih pada musim raya
kalau nak sekarang pun boleh
berapa nak order?

harga biasa RM20 X 50 pieces
ada perasa original, kopi dan bijan
(nak order? sms/emel saya..penghantaran percuma di lembah klang
minimum 3 pax...sempat lagi promo)

ok kak, nanti ada list order saya bagitau akak
okey....

fuh....
ada tempahan pra -Ramadhan gitu
semua benda ada pra....
macamana tempahan kita untuk syurga Allah Ramadhan kali ni????
nak buat tempahan awal?
paling tidak, perlu ada mental set dan niat ye tak?
sebab yang lain dah advan
takkan bab tempahan syurga Allah ni kita ketinggalan pulak...

mode:insaf dan muhasabah

best regards:roselangkawi@langkawi blaquevilla kampung stay

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..