Expect More and Give More


ini adalah post saya yang ke 400. terima kasih kiranya masih ada yang minat baca. takder idea sehingga tengok post resepi kek puding karamel hasue. memang rajin dan tak lokek ilmu. bagi yang nak resepi hasue, klik la sini.

sebab hasue dah cerita resepi, harap nanti bolehlah cuba, tapi bila glide posting blogger kat dashboard (semestinya blogger tegar masak-memasak lah....) saya terfikir..

eem macam-macam resepi sekarang ye

dengan teknologi gambarnya yang cantik

teknik yang pelbagai

blogger yang pelbagai personality

emmmm....kek puding pun dah berevolusi

bukan saja berlapis!
siap ada puding karamel pulak kat atas!
canggih betul la..

dari kegilaan apam polka dot

ke red velvet

ke pavlova

dah kek puding karamel pulak

maksudnya: semua benda dah jadi super kompleks!!

dalam bab kek saja, kita bukan saja nakkan kek semata
tapi nak yang sedap, yang colourful
yang kreatif lagi inovatif

taste t inggi kita sekarang ye..

ibaratnya, kita selalu nakkan LEBIH!

semua nak double triple
kalau boleh nak all in one!haaaaahahha

itulah kita kan?

dengan rahmat Allah..

kita juga selalu nak LEBIH DAN LEBIH DAN SEMUANYA SEKALI

tapi adakah apa yang kita beri setimpal dengan apa yang kita nak?

"Fabiayyi alaa irabbi kuma tukazziban..."

saya cuma terfikir: mode:insaf

best regards

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..