Tarbush tidak menghampakan

Jalan-jalan cari makan

Usai dari GH Ampang

Maklumlah

Bila ke hospital

Kadang kita lebih sakit dari pesakit

dan makanannya bukanlah tak sedap

tapi mahal!

Jom makan sesuatu yang sedap

Kata encik suami

Kita ke Restoran Tarbush, Ampang Point

Selalu jugak ke sini

Kami order lamb cubes, green salad, Hummus dan extra garlic sos

Dan semestinya ada roti…

serving tarbush kalau bukan calang-calang makan

Tak habis pulak

Membazir

Cadang nak minum sky jus saja

Tapi saya minta Arabic Tea (ada daun pudina)

Dulu rasa macam telan colgate

Tapi sekarang dah ok

Kali ini padanan lamb cubes, green salad, hummus dan garlic sosnya memang TERBAIK!

Lamb cubenya sangat tender, marinate nya menjadi, cukup rempah ratusnya

Green salad pun kena pulak dengan zucchini , tomato dan perahan lemon segar, superb!

Hummusnya lemak pulak this time, sebab kadang-kadang kacang kuda ni macam nak hapak sikit

Garlic sos yang diminta extra, habis kami celup

Hingga saya Tanya encik suami

Kenapa garlic sos ni sedap?

(ada pula soalan macam tu)

Dalam 15 minit..

Habis kami makan anak beranak

Chef di dapur pun terkagum tengok kami habiskan

Dan siap susun pinggan!

Alhamdulillah….

Kali ini, Tarbush memang tidak menghampakan!

5 star for Tarbsuh Ampang Point.

(Cuma servis perlu up sikit)….


regards:

roselangkawi @ langkawi blaque villa homestay (RM150)

Comments

  1. terliur lak baca...tapi i suami isteri x baper ngan lamb...tukar chicken boleh?

    ReplyDelete
  2. bole aja..ayam pon ada, tp lamb sodap!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..