Hayya Bil Arabiah..ila Ar-Rawsha

as salam

sebelum cerita bab makan-makan yang akan di K.I.V sempena Ramadhan
elok kita cerita dulu perihal tempat makan ni.

boleh juga di short list sebagai tempat iftar bersama keluarga terchenta nanti.

kesempatan ada training di KL sedikit masa lalu (bukan apa, KL ni kami kurang gemar sikit sebab havoc dan pact!maklumlah, kami orang kampung, sukakan kedamaian..hee, tapi bab shopping, memang turun KL punya!)

sebab ada training, encik suami offer nak hantar dan bawa anak-anak sekali.

lepas drop saya ke tempat training, encik suami bawa anak-anak jalan-jalan ke Sogo (sambil menyelam cari slack la tu)

training sekejap je, lepas asar encik Suami bawa ke restoran Arab lah..

katanya mau belanja mam bufday! terima kasih kanda ku

kami selalu ke sini sejak baru kawin dulu, cuma sejak restoran berpindah ke tempat baru ni, ini first time!

bangunan Restoran Ar-Rawsha yang baru

ni dia interior design dia
besar, selesa dan yang best, suraunya besar dan selesa sangat
tapi surrounding dia panas sikatlah, maklumlah, ala-ala Arab gitu
tapi agaknya malam sejuk sikit kot


bos serius pilih menu
mama: tak nak nasik okey, mama nak roti Arablah
abah: Okey, kita try Mix Grill ye
mama: syukran ya habibie

ni dia kamben!(kambing)
kawan dia kat bawah ni

roti arab plus teh arab sedap + pudina + rempah
(awal2 dulu rasa takleh telan, sebab rasa macam ubat gigi.hee, sekarang dah boleh dah)
kat penjuru kanan atas tu nampak Mix Grill nye..sedap!

Surayya memikirkan masa depan sebelum hilang di bilik playground disediakan untuk anak-anak kecil

my peberet..Salatoh!
sayuran segar dengan perahan lemon dan minyak zaitun

best kan?
apa yang paling indah
selain dapat bersama keluarga..?
Alhamdulillah


with luv:
roselangkawi









Comments

  1. wahh sedap nya makanan2 tu . mest mahal kan ? nak sikit boleh ? muahahahaa

    teruskan berblogging yeah . jalan2 sini n follow =D

    ReplyDelete
  2. salam ya akhie..
    makanan tu biasa2 saja, yang penting, quality time dengan family tu yg mahal..:)
    syukran lizziarah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..