supaya iman sesegar sel stem epal hijau


asas kefahamannya ialah daripada kesegaran buah epal yang tahan lama berbulan-bulan.
macam epal yang kita beli, tahan lama bukan?
kalau makan memang la habis..
epal hijau saya buat hiasan dalam balang kaca bulat di atas meja, tahan 3 bulan!


kalau epal merah,
tak usah cerita, memang cepat habis dek kerana ianya manis berbanding yang hijau.

kenapa buah epal ni tahan semacam?
ada yang kata sebab ia disalut lilin nipis sebelum dipasarkan.
memang betul!
sebab jika kita kikis kulit epal tu, memang ada macam elemen berlilin.
sebab tu dicadangkan makan epal, perlu kupas dulu kulitnya...
ermmm..

khabarnya, epal secara semulajadi memang ada antioksidan yang tinggi, macam kulit buah manggis tu..
bermakna, ia dapat bertahan lama selepas dipetik
haaaa

jadi, asal ada kebaikan jer, memang akan ada hasilnya
nah..khabarnya sel stem epal sedang meledak dipasaran
jadi bahan kosmetik,
bila pakai, muka jadi cantik manis macam epal

sel stem ni pernah jadi isu
antaranya sel stem manusia
dalam bahan kosmetik, memang jadi perbualan hangat

tapi kalau epal hijau
tak gusar tentang kehalalannya
tapi awas! babi yang ada 1600 aplikasi terhadap bahan makan, minum pakai kita perlu dikhuatiri
semak dulu labelnya ya
jangan bahan makanan je disemak label..

lepas 5 hari menggunakan krim sel stem epal pada wajah sudah ada yang bertanya
kak ila pakai krim muka apa ya?
terkejut dibuatnya, mana tidaknya, sebelum ni tak pernah ada yang tanya!
saya jawab..
ooo saya cuba krim muka berasaskan sel stem epal..
ooooic, nampak flawless...
alhamdulillah

apa agaknya sel stem untuk iman kita?
supaya ada yang bertanya
kak ila pakai apa ya?
sebab berseri muka...
tampak keimanannya

perlu apply selalu jugak sel stem epal untuk keanjalan iman
jangan muka je berseri dan flawless
hati juga mau berseri....

ilustrasi epal hijau dari blog sahabat
untuk tempahan, sms 013-351 4477

Comments

  1. nak pakai jugak lah..apa nama product sel stem tu..

    ReplyDelete
  2. salam chik Na
    saya pakai sendiri je, tapi stakat ni it works on me. sy ni kategori mls la jaga muka sb kebetulan juga muka tak bnyk problem cuma combination type ni kdg2 extreme kering dan oily. sy baru je try all in one cream berasaskan sel stem epal, mlm buat nite cream, siang buat krim asas dan sunblock.selesai hidup.tak silap sy ia product Rafa, Encera BB cream. BB cream ni bnyk product. Maybeline pun dah start iklan kat tv. jika nak try, kwn sy ada krim ni, RM28 utk 8g.nak cuba bgitau ye

    ReplyDelete
  3. lagi info tentang sel stem di SIHAT SELALU - Sel Stem Darah Periferal

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..