Taman Alam, Kuala Selangor

sungguh tak sangka masih ada tempat secantik ini. unplanned plan ini terjadi waktu kami ziarah dan habiskan masa di sekitar Kuala Selangor bersama keluarga. disebabkan free dan tiada aktiviti dan masa masih di awal pagi selepas bersarapan. kami bersama-sama membuat keputusan untuk jalan-jalan di Taman Alam.

Anak-anak kecil selamat berjalan-jalan menikmati hijau alam yang mendamaikan, denai yang cantik, pohonan hijau yang mengasyikkan, kolam, menara tinjau dan laluan hutan bakau yang sungguh cantik.

SubhanAllah! suasananya redup, oksigen banyak dan harum bau alam tidak dapat dirungkai dengan kata-kata. anak-anak dapat tengok siput, ketam, ikan, memerang, helang, monyet dan rupanya kami telah bertrekking sejauh 4.5km tanpa rasa penat!

memang recommend sebab best sangat!Kami pasti datang lagi!


anak-anak dan anak-anak buah ready for tracking!

damai dan mendamaikan. Surayya hepi berjalan-jalan

the journey begins...
photographer kat blakangla..heee

surayya n iman merentas desa

cantik ciptaanMU

Bunga hutan, subhanAllah, cantik!

kolam, ikan banyak sangat!

love me and love me not?

menara tinjau

a fantastic view of mangrove



kat sini, semuanya cantik, kulat ni pun cantik kan?

posing adik iparku...

laluan bakau


Taman Alam
Kuala Selangor
RM 4 per entry
(digalakkan bawa bersama air mineral)
kalau dapat picnic kan lagi bagus :)

Comments

  1. as'salam

    alahai...cantiknya tempat ni...
    mmg terpegun...nampak damai menenangkan...
    cantik lak gambor2nya..
    berkenan ngan daun love n gambor kulat tu...
    eheheheh

    ReplyDelete
  2. salam
    makasih, ada masa gla jln2..best sgt!
    cantik tu sbb ciptaanNya dah mmg cantik, dan mungkin jurukamerenya ehem2...heeee

    ReplyDelete
  3. va va va.. bestnyer kak.. nampak sejuk jek.. bilalah dapat gi sana.. nampak tenang n hijau jek.. tang jurukamera tu.. setuju.. memang nampak hasil gambo tu santeq he he he

    ReplyDelete
  4. erma, ciptaanNya dah memang cantik!subhanallah!ni guna kamera cap ayam jer, kalu guna DLSR taktaula mcmana..heeee ada potensi ni utk bli dan gi lagi skali utk shoot!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..