Kek 1st order = Majlis qatam Qur'an

Alhamdulillah..

bermula dengan hadiah comel en.hubby berupa oven, aktiviti berkaitan pun agak rancak terutama bakar kek. memang berguna betul lah hadiah ni.en. hubby siap suggest saya ambil kursus cake and pastry,,(emm belum ada kesempatan

sangat teruja bila bermula suka-suka buat kek dengan tgk resepi dari blog kawan-kawan (terima kasih denuanza). kek bufday utk family dah tak payah beli sebab ada org syok sendiri buat kek. pastu ada request kawan-kawan terdekat, beranikan diri untuk cuba. bolehlah makan walaupun bukan terror sgt pun..

Alhamdulillah, ada sahabat suggestkan student yang nak buat majlis qatam Qur'an nakkan kek tapi bajet macam kurang. jadi sahabat saya ni tanyakan saya untuk sediakan 3 biji kek coklat!setakat sebijik memang berani, tapi 3?jeng3x. memandangkan ianya untuk majlis Qatam Qur'an, saya cuba buat dengan bayaran RM20 je sebijik (ok tak)?niatnya nak la sponsor pulut kuning tapi alahai, last minit sgt la sayang, mana mak nak cari bahan..next time maybe

dengan infra dan frasarana yang kurang, aktiviti membakar kek bermula selepas maghrib dan berakhir lewat tengah malam, akhirnya dapatlah siap kek order pertamaku, kek coklat 3 bijik!

kek coklat 1
tabur apa yang ada

kek coklat 2
takder idea da..

kek coklat 3
buah campur dengan badam la pulak

Comments

  1. alhamdulillahh...
    dari minat, dh leh jana pendapatan..permulaan yg baik tu...RM20 tu amat murah, tp utk kenduri, kira ok la kan..kira mcm harga modal je la... kek tu guna 2 adunan ye...
    hiasan tu simple tp nice...berkilat nampak topingnya..menggugat selera..huhuhu

    kalau x de idea, leh guna coklat masakan...parut..cantik gak jdkan hiasan

    kalau rose nk tgk blog kiter lagi satu...

    http://denuanza-home-baked.blogspot.com/

    leh la tukar2 idea kan...

    ReplyDelete
  2. salam cida
    thnx for adding me on ur FB.
    tula rm20 tu kire + sedekah, mmg harga modal. kek ni mmg 2 adunan (wah org terror kan, tgk pun dah tau). sy copycat sebijik respi denuanza tau, tp skang tgh dok ushar denuanza nye idea hiasan, gunakan parutan coklat maskan yer,,,makasih, ptt nmpak cantik je kat...manisnya cinta...tue..
    kite dah follow la blog cida yg lagi satu tue...makasih banyk, will alwiz love denuanza:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..