masak-memasak : marathon


aktiviti masak-memasak di rumah sebenarnya bermusim dan ikut angin.
kalau ada request dari encik suami, cepatla sikit masuk dapur sebab ada yang nak makan.

saya suka masak, tapi tak suka makan, terutama maskan sendiri.. tapi kalau ada yang nak makan, kena request la supaya chef boleh ambil duty..heheh

kali ni bukan masak-memasak secara marathon, tapi marathon dari segi paparan gambarnya saja.

aktiviti memasak ni mungkin dah dilakukan lebih awal tapi tak sempat kongsi.
ada lauk pauk, kuih-muih yang asalnya sempat di snap-snap jelah. layan...!


lompang hijau ni namanya kaswui sayang mertua :)

mee goreng kekanda sayang..heee

bingka pandan baru dimasak, harum baunyer..

haaa, ini ayam goreng madu rangup, ada tetamu time ni kat rumah

dapat rebung manis dari my auntie, dia taknak masak, katanya sejuk, family baru baik demam
so, i leburkan dengan udang, jadi masak lomak rebung udang!

peberet hubby la yang bersambal nih, sambal sutun!

masak lomak cendawan dengan udang segar!best!

lagi peberet en.hubby, sambal udang petai!

ni my fav.vegeis...

lagi peberet hubby, hati goreng pedas!

bufday kek iman buatan sendiri tau..

haa ni versi dah dipotong,,,sedap!

di bawah ialah hasil tangan en, hubby:
makaroni bakar dengan daging & cendawan butang!

Comments

  1. perlukah aku hanya memandang menu2 yang sedap itu? perlukah request... fuh sedap2 nyer.. rajinnyer kak tuk jual lagi.. bila erma dapat raser he eh he
    ** erma dah n3 GA tu tqvm akak.. suker.. comel sesangat..he he he

    ReplyDelete
  2. wakaka...erma kan lagi terror,akak msk yg simple2 jek..yg tradisional tu bnyk bonda yg ajor..huuu
    thnx 4 d n3,,nt rty GA lg yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..