Beris lake Vineyard

penghujung tahun telah tiba
saat ke kampung bersama keluarga
walau penat namun teruja
dapat berehat bersenda loka

ke alor setar ke rumah kekanda
terasa sekejap kami berjumpa
ke tasik Beris kami dibawa
melihat anggur di ladang terbuka


daerah Sik ladang terletak
dengan ixora kami bergerak
sepanjang jalan riuh tergelak
meriah dengan sibudak-budak


sungguh riang rasanya hati
tasik cantik tidak terperi
terasa damai nian dihati
walau hanya di dalam negeri




asal anggur bukanlan tempatan
tapi teknologi merealisasikan
tidak perlu ke luar negeri
ke tasik Beris pun dapat menikmati!

Comments

  1. SAlam... wah Kak Rose...mmmm besnyer.. teringin tul.. aritu ader g Cameron tapi buah tgh kecik2.. cakap kat Bos (en.Hafiz) nak gi perlis nak tgk ladang anggur.. he he he ntah bila leh dapat camtu.. kak.. tu bleh petik ker? atau tgk jek?

    ReplyDelete
  2. memang ada ladang kat perlis, tapi kata org yang akak g ni lagi best. ladang ni kat sik, kedah, takla jauh dari perlis. yang kat display area ni xleh petik, yang dah dipetik boleh bli kat galeri dia.tapi mahal la sket, bli kat tesco lagi murah, heee, yg pasti walau agak mahal ia lebih segar dan manis!

    ReplyDelete
  3. lahaii menjelesnyer tengok...!!besnyerrr dapat pegang2 macam tuhhh..!!

    bilerlah boleh sampai saner..
    kat baling eh Ladang tuh..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..