jalan-jalan ke pantai timur






penghujung 2009 adalah paling manis, bermakna, sibuk dan membawa pembukaan tahun 2010 yang agak kalut dek carry forward tasks dari 2009 :P
peluang bercuti bersama keluarga dimanfaatkan walaupun agak tertangguh dan keputusan last minute basis!asalnya plan hendak membawa kedua org tua bercuti dengan ezora baru abang tidak kesampaian kerana urusan kehospitalan!adik ke tiga injured dan memerlukan rawatan berterusan.Bonda yg asalnya berminat nak join dah cancel dan abah pulak banyak jemputan kenduri kawin, almaklumlah,hujung tahun dan cuti sekolah pulak tu.walaupun musim hujan melanda pantai timur,kami tawakkal dan memulakan percutian di kelantan dan terengganu!beh weh!!!

di kelantan:
kami menginap di homestay wakaf che yeh!abang yg uruskan...pergh!just feel like home!dekat dengan tempat shopping, kami tour cari mkn waktu pagi,banyak stall yg menyediakan juadah tempatan!maklumlah,sy baru kali ke-2 ke kelantan ni..sy amat kagum dan seronok dgn kelantan yg sungguh exotic!kelantan pd sy sungguh nostalgik dan saya ratekan percutian ini sebagai 4 bintang!kami sempat ke PCB, jln2 shopping cket,sempat rasa tapai dan beli kepok!

di Terengganu:
menginap di homestay jugak,lagi lengkap dengan pelbagai alatan.sungguh selesa.kebetulan pula kenalan dari KUIS.sungguh kecil dunia ni!macam biasalah, makan angin di ganu tah sah kalau tak cari kepok leko, batik ganu, taman tamadun Islam, masjid kristal dan pulau duyung!beh!

saya pasti datang lagi ke pata-timo!
untuk yg nak kesini, ada sy paparkan homestay disana...beh!

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Sirap sedap terbongkar!

Rumahku wangi..syurgaku..